Oppskrift på cake pops!

Igår bestemte jeg og ei venninne oss for å lage cake-pops! Vi ville gjøre det på den enkleste måten, og tro det eller ei, de ble fantastisk gode! Men for min del holder det å spise èn, de er utrolig kvalmende, samtidig som de er himmelske! 

Dette trenger du, hvis du vil lage det like enkelt som vi gjorde:

– En pakke med sjokoladekake ferdigmix (vi brukte TORO langpanne)

– 1-2 pakker med sjokoladeglasur (vi brukte TORO)

– Cake pops pinner/lollipop sticks, evt. grillspyd. Jeg kjøpte hvite lollipops sticks på Traktøren Kjøkkenutstyr.

– Vanlig melkesjokolade/hvit kokesjokolade/vanlig kokesjokolade (for så vidt hvilken som helst sjokolade du skulle ønske å smelte)

– Strøssel, f.eks: non stop, daim, hjertestrøssel, flerfarget osv.

 

Slik gjør du:

Først begynner du med lage sjokoladekakerøren. Mens den står i ovnen kan du gjøre klar sjokoladeglasuren. Når sjokoladekaken er ferdig, lar du den kjøle seg ned litt. Når den er blitt så kald at du klarer å ta i den, kan du begynne å dra av biter, for å smuldre det i en bolle. Mens du smuldrer sjokoladekaka i en bolle, tar du oppi litt og litt sjokoladeglasur og rører inn. Du kan enten bruke en skje, eller noe annet, for å røre det sammen, eller rett og slett bare bruke hendene dine. Når du føler at du har laget det til en fast deig, som dette…: (beklager dårlig bildekvalitet)

…kan du legge den i kjøleskapet i ca. 10 min bare for å gjøre den enda litt fastere. Etter ca. 10min tar du bollen ut, og lager så mange kuler det går ut av deigen, ca. så store som en sprettball, og legger de på et stekebrett. Som dette:

Når du har gjort dette, legger du de igjen i kjøleskapet i 10-15min, for å gjøre disse litt fastere. Mens de står i kjøleskapet kan du begynne å smelte sjokolade i et vannbad. Jeg anbefaler hvit sjokolade og melkesjokolade! Finn frem pinnene du bruker, og ta ut kulene fra kjøleskapet. Dypp så pinnen ca. 1-2cm ned i den smeltede sjokoladen, og stikk den inn i kula. Dette brukes som limet for å få pinnen og kula til å sitte sammen. Etter at du har gjort dette på ALLE kulene, settes de igjen inn i kjøleskapet, for at sjokoladen skal stivne til kulen. Dette kan ta litt tid, men bare prøv deg frem til neste steg.

Neste steg er nemlig den morsomte jobben! Sett frem strøssel i forskjellige boller, som dette:

Det du gjør her er å dyppe kulen ned i den smeltede sjokoladen, for å dekke hele kula med sjokolade. Med en gang du har gjort dette tar du på strøssel du har valgt ut selv. Etter du har gjort dette må du enten sette kula ned igjen på stekebrettet (som jeg har gjort. Men da blir det flate øverst), eller bruke noe å sette pinnene i. F.eks fylle et glass med salt/sukker, eller hvis du har isopor kan du bare stikke dem ned i dem. Etter du har gjort dette med alle kulene er det bare å sette de kaldt igjen, for at sjokolade skal stivne. Dette ble mitt resultat: 

Server gjerne i bursdager, ta med på jentekvelder eller bare lag de for å kose deg! 

Moren min var så kreativ at hun satte dem i disse etter de hadde stivnet!

Var det noe du ikke skjønte, bare spør i kommentarfeltet! 

Har du laget cake pops før? Hvordan ble de, og gjorde du noe annerledes? Fortell i kommentarfeltet!

3 kommentarer

Siste innlegg