Oppskrift: Ovnsstekte Søtpotetbåter

Åhfyysøren dette er noe av det BESTE jeg har smakt på lenge! Hvorfor har jeg ikke prøvd dette før??? Som jeg skrev i forrige innlegg hadde jeg bare smakt søtpotet en gang, og det var sykt godt. Derimot hadde jeg ikke trodd at det ville bli like godt når jeg laget det, haha! Der tok jeg jammen meg feil, for det her likte jeg virkelig kjempegodt! Jeg trodde først de skulle være litt sprøe, men de er helt myke bare så det er klart.

TIPS FRA LESER FOR SPRØ SØTPOTETBÅTER: Legg det i vann en times tid etter du har kuttet de opp, før de stekes.

DU TRENGER (4 pers.):
2 søtpoteter
Olje (Jeg brukte rapsolje)
Valgfritt krydder. Rett og slett alt du finner i skapet. Jeg brukte litt salt, pepper, grillkrydder, timian, chilipowder ++)

SLIK GJØR DU:
Sett ovenen på 220grader. Skyll søtpotetene godt i vann og skjær de opp i passe størrelser. Legg alt utover på en stekepanne, hell over litt olje. Pass på at alle søtpotetene har olje på seg. Krydre så over med masse forskjellig krydder – du trenger ikke være redd for å bruke for mye krydder (med mindre du ønsker det litt sunnere selvfølgelig). La det stå i ovnen i 15min, rør så rundt, krydre enda mer om du ønsker (ettersom krydderet ofte faller av og legger seg i bunn med oljen når man rører rundt). La det så stå i 15min til, og vipps så har du verdens beste ovnsstekte søtpotetbåter!

Liker du søtpotet? 😀

21 kommentarer

Siste innlegg