Verdens beste EPLEKAKE!

Det er høst, og på søndag var det pappas bursdag, noe som betyr pappas favorittkake, nemlig EPLEKAKEEE! NAM, denne eplekaka har jeg vokst opp med da det er en oppskrift mamma har spart på fra et blad som sikkert kom ut før jeg ble født, eller isåfall tidlig i livet mitt. Den er god, og det er jo ikke noe tvil om at høsten er den beste årstiden å lage eplekake på. For pappas smak tok jeg nok litt for lite epler, så hvis du glad i masse epler på eplekake så er bare å pøse på, for denne kaka vokser enormt i ovnen!

DU TRENGER:
200g smør
4dl sukker
2 egg
8dl hvetemel
4ts bakepulver
ca. 3dl melk/fløte

TOPPES MED:
Epler, kanel, sukker

SLIK GJØR DU:
Sett stekeovnen på 180-200grader. Smør en middelsstor, rund form med smør. Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggene og rør kraftig i noen minutter. Gland bakepulveret med hvetemelet og ha vekselsvis i mel og melk/fløte. Hell røren i formen. Strø over kanel og sukker. Vask og skrell eplene, skjær dem opp i passe båter og dekk formen men epler. Hvis du er glad i masse epler, så kjør gjerne på med to lag epler. Strø enda mer kanel og sukker på toppen, og gjerne noen smørkladder/flytende melange på toppen hvis du vil. Stekes i 45 min nederst i ovnen på rist.

Liker du eplekake? 😀

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

5 kommentarer

Siste innlegg