OPPSKRIFT PÅ RISBOLLER!

Heihei dere! Da var jeg ferdig med historieprøven jeg har intenst har øvd til i to dager nå, og det er så sykt deilig å bare få ut alt man kan. Jeg kunne jo så og si ingenting på mandag, så hvis det er lov å skryte må jeg bare si at jeg er innmari stolt over hvor mye jeg har lært på noen få dager! Utrolig hvor mye man kan lære bare man går inn for det og gjør noe man lærer av.

På mandag var jeg hos bestemor for å spise julegrøt og lage, ja, nettopp risboller! Det er jo så godt, og man kan vel si at det har blitt en tradisjon å lage risboller hos bestemoren min hver jul – det er så koselig! I tillegg er det veldig enkelt, og man må jo ha noen kaker med sjokolade i jula også, spesielt en sjokoladeelsker som meg, hihi♥

DU TRENGER:
1 pakke delfiafett
2,5 plate Dronning Sjokolade fra Freia
2-3ss sukker
2-3ss kaffe
2 egg
En pose puffet ris

SLIK GJØR DU:
1. Start med å smelte delfiafettet på LAV varme i en stor kjele. Hvis du ønsker kan du skjære opp fettet i mindre biter først, enten med en kniv eller ostehøvel. Smelt kokesjokoladen sammen med delfiafettet.
2. Mens dette smelter sammen kan du også tilsette sukkeret og kaffen.
3. Når alt har smeltet kan du skru av plata og røre inn to egg. Når dette er godt vispet ut tilsetter du litt og litt puffet ris.
4. Finn frem en langpanne, legg på bakepapir og bruk en skje til å lage boller på stekebrettet. Legg det kjølig – enten ute om du har mulighet, i kjøleskapet eller et kjølig rom. Når det har stivnet er det bare å legge i en boks og oppbevare kjølig!

Liker du risboller? 😀

#kake #cake #jul #christmas #julekake #risboller #oppskrift #recipe

8 kommentarer

Siste innlegg