JULEKOS MED FLØYELSGRØT

Ser kanskje ikke så alt for delikat ut, men fyyyf… så godt!!! Fløyelsgrøt, eller smørgrøt som mange kaller det gir meg skikkelig julestemning selv om jeg husker at bestemoren min like så godt lagde det om sommern som på vinteren. Jeg liker hvertfall veldig godt å lage dette én gang i desember, nesten blitt en liten tradisjon, hihi! Nå har jeg nettopp sett på Jul i Svingen, og koser meg nå med Jul i Blåfjell. Er det noe som gjør desember sykt bra er det julekalendere, love it!

Fløyelsgrøt er veldig lett å lage. Jeg starter med å sette på plata og blande sammen ca. 25gram smør og 2ss mel i en kjele. Videre visper jeg dette ut med melk, etterfulgt av mel, så melk, så mel… osv. helt til man føler man har nok til antall personer man er og har en passe tykk konsistens. Til slutt kan du gjerne tilsette enda litt mer smør og litt salt og røre godt ut. Når du lager dette er det viktig å huske på at man må røre og følge med hele tiden så det ikke klumper seg!

Nå er det bare tre skoledager igjen før ferie og bare 5 dager til julaften, herreguuud gleder meg sykt til julemat, haha! Tror ikke jeg er alene…eller? På torsdag har jeg naturfagsprøve, og jeg har rett og slett ikke noe annet å si enn: hjelp… Haha, kan nesten ingenting og hodet mitt er allerede i feriemodus, så det er søren meg ikke lett å øve, men jeg skal nå få det til sånn halvveis! Hvis ikke får det bare gå som det går. Jeg har ihvertfall ikke noen høye forventninger!

Liker du fløyels-/smørgrøt?

#grøt #mat #oppskrift #fløyelsgrøt #smørgrøt #jul #desember #tirsdag

6 kommentarer

Siste innlegg