SJOKOLADE- OG VANILJEHAVREMUFFINS

Baketorsdag, sa du? Ikke at jeg pleier å bake på torsdager, men nå har jeg skeiet ut med sjokolade eller andre godsaker hver dag over lengre tid, og i dag følte jeg selvfølgelig fortsatt cravingen etter noe digg! I dag fant jeg derimot ut at ovenfor å ta noen sjokoladebiter, skulle jeg prøve meg på noen litt sunnere muffins, nemlig havremuffins. Disse smaker selvfølgelig ikke som vanlig muffins, men ettersom de fortsatt er søte og gode synes jeg de ble en fin erstatning!

Disse er gode som de er, men med brunost er de seriøst himmelske! Jeg synes også det er veldig godt at man blander vaniljerøren og sjokoladerøren sammen, men man kan selvfølgelig også prøve å dele de opp eller bare lage en av dem hvis man ikke har ingrediensene til begge. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til bakekona.blogg.no HER, men har gjort noen få justeringer.

Oppskrift på 9 muffins:
Vaniljerøre:
– 50 gram havremel
– 10 gram proteinpulver med vaniljesmak
– 1 ts vaniljepulver
– 1 ss sukker
– 1/2 ts bakepulver
– 1 eggehvite
– 0,7-1dl melk

Sjokoladerøre:
– 50 gram havremel
– 10 gram proteinpulver med sjokoladesmak
– 1 ts kakao
– 1 ss sukker
– 1/2 ts bakepulver
– 1 eggehvite
– 0,7-1dl melk

*Mindre væske gir et mer kompakt resultat.

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 175 grader. Bland de tørre ingrediensene til vaniljerøra og sjokoladerøra i hver sin bolle. Tilsett så det fuktige, og rør godt. Legg annenhver gang en skje røre opp i muffinsform. En skje sjokolade, en skje vanilje osv. Bruk helst silikonformer hvis du har det. Jeg brukte vanlig papirformer og for at de ferdigstekte muffinense ikke skulle sette seg fast til formen måtte jeg smøre de godt inn med smør.

Ta en gaffel og rør litt rundt oppi muffinsformene for å fordele vanilje- og sjokoladerøren. Pass på at du ikke rører alt for mye – de skal ikke blandes helt sammen med mindre du ønsker det.

Stek midt i ovnen i 12-15 minutter. Og vipps, så har du noen ferske og saftige muffins til lunsj 😀

Kommer du til å teste ut disse? 😀

7 kommentarer

Siste innlegg