OPPSKRIFT PÅ GROVE RUNDSTYKKER

God tirsdagskveld dere! Igår startet jeg uka med å bake noen rundstykker. Som dere ser ga oppskriften 17 rundstykker, så jeg fryste også ned noen. Hvis dere ønsker mer luftige rundstykker kan du bytte ut noe av det tørre med mer hvetemel.

DU TRENGER:
200 gram hvetemel
200 gram sammalt hvetemel
250 gram havremel
100 gram havrekli
2-3ss chiafrø (valgfritt)
2 ts salt
1 pakke gjær
6 dl lunkent vann
6 ss olje

SLIK GJØR DU:
Bland godt sammen alt det tørre (også gjæren om du bruker tørrgjær). Bland inn vannet og oljen elt godt sammen i noen minutter eller til alt er blandet sammen. Hev deigen i 45-60minutter, før du ruller ut “bollene” i størrelsen du ønsker. Du kan gjerne legge dem tett på stekebrettet da grov gjærbakst ikke hever seg i ovnen. Etterhev enda en stund til før du pensler på litt vann og strør over litt chiafrø (eller andre frø) om du vil. La de etterheve enda en stund til før du steker dem midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. De skal være gyllenbrune. Nyyyt♥

3 kommentarer
    1. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and
      wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts.
      In any case I’ll be subscribing to your rss feed and I hope you write again very soon!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg