OPPSKRIFT PÅ FLØTEKARAMELLER

Gaaah disse er sååå gode! Altså, jeg har aldri lagd karamell før, egentlig fordi jeg aldri har fått lov av mamma ettersom det har så høy varme og er lett å brenne seg på, men måtte jeg bare prøve det – med ekstra forsiktighet, hehe. Jeg hadde ikke så høye forventninger ettersom jeg leste om en del som ikke fikk det helt til, men ved å følge oppskriften godt gikk det helt supert!

DU TRENGER:
2dl sirup
2dl sukker
2dl fløte
2ss smør (gjerne meierismør)

Se en video på hjemmelagde fløtekarameller på tine.no HER.

SLIK GJØR DU:
1. Bland sirup, sukker og fløte i en vid, tykkbundet kjele og kok opp på middels varme under omrøring. La dette koke til det består dråpetesten (hell en dråpe karamellmasse i et glass kaldt vann. Karamellen er ferdig hvis dråpen stivner med det samme og kan formes til en kule) eller/og bruk et sukkertermometer (jeg kjøpte mitt på TGR til 60kr) og kok opp til temperaturen ligger mellom 120-125 °C. Hvis den står for lenge kan karamellen bli alt for hard, hvis den står for kort kan den bli for klissete.

2. Hvis massen har bestått dråpeprøven, tilsetter du smøret og blander dette godt i før du fordeler karamellmassen i former eller heller opp i en liten langpanneform med bakepapir i. Jeg brukte et lokk fra en rektangulær kakeboks på 25x18cm slik at karamellen skulle få litt tykkelse.

3. La karamellen stivne til du kan skjære opp/klippe opp passelig store ruter av karamellen. Jeg anbefaler å skjære det opp før den har stivnet helt og evt. la det stivne enda litt mer etterpå. Jeg satt i et par timer og klipte opp én og én bit fordi jeg hadde latt den stivne for lenge.

Pakk gjerne karamellen inn i litt cellofan, knyt endene med tråd og legg det i en kakeboks eller krukke! Disse kan også gis bort i gave og smaker virkelig fantastisk. Jeg skal uten tvil lage disse neste år også, hvis jeg ikke heller prøver meg på fudgekaramell♥

Har du lagd karamell før? 😀

4 kommentarer
  1. Jeg har laget slike karameller før . Mannen i huset og jeg elsket de . Han synes de var bedre enn karamellene man fikk kjøpt i butikken

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg