OPPSKRIFT PÅ SUGAR COOKIES+GLASUR

DU TRENGER:

COOKIES:
250 gram romtemperert sukker
250 gram smør
1 egg
500 gram hvetemel
VALGFRITT: Smaktilsetning som f.eks. vanilje, sitron eller sjokolade (bytt evt. ut 50 gram av hvetemelet med kakaopulver)

GLASUR:
500 gram melis
2 eggehviter
2 ts sitronjuice

SLIK GJØR DU:

Rør sukker, romtemperert smør og evt. smakstilsetning godt sammen. For å få smøret fortere romtemperert kan du skjære det opp i terninger og legge det noen få sekunder i mikrobølgeovenen (følg med og ikke la det smelte for mye!). Tilsett det ene egget og rør godt sammen. Til slutt tar du oppi melet og rører det sammen til en fast kjeksdeig. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet i 1 time.

Etter 1 time kan du ta ut deigen, dele den i fire og begynne å kjevle den ut på kjøkkenbordet, gjerne med litt mel under. Bruk former til å kutte ut ulike figurer og stek på 180 grader midt i ovnen i 6-10 minutter. Mens du venter på at kjeksen kjøler seg ned kan du lage glasur ved å røre sammen melis, eggehviter og sitronjuice på lav hastighet med en mikser. Bruk gjerne konditorfarger og strøssel for enda mer kreativitet! La melisen stivne og nyyyt♥

Kommer du til å teste ut dette? 😀

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg