Oppskrift: Ovnsstekte Søtpotetbåter

Åhfyysøren dette er noe av det BESTE jeg har smakt på lenge! Hvorfor har jeg ikke prøvd dette før??? Som jeg skrev i forrige innlegg hadde jeg bare smakt søtpotet en gang, og det var sykt godt. Derimot hadde jeg ikke trodd at det ville bli like godt når jeg laget det, haha! Der tok jeg jammen meg feil, for det her likte jeg virkelig kjempegodt! Jeg trodde først de skulle være litt sprøe, men de er helt myke bare så det er klart.

TIPS FRA LESER FOR SPRØ SØTPOTETBÅTER: Legg det i vann en times tid etter du har kuttet de opp, før de stekes.

DU TRENGER (4 pers.):
2 søtpoteter
Olje (Jeg brukte rapsolje)
Valgfritt krydder. Rett og slett alt du finner i skapet. Jeg brukte litt salt, pepper, grillkrydder, timian, chilipowder ++)

SLIK GJØR DU:
Sett ovenen på 220grader. Skyll søtpotetene godt i vann og skjær de opp i passe størrelser. Legg alt utover på en stekepanne, hell over litt olje. Pass på at alle søtpotetene har olje på seg. Krydre så over med masse forskjellig krydder – du trenger ikke være redd for å bruke for mye krydder (med mindre du ønsker det litt sunnere selvfølgelig). La det stå i ovnen i 15min, rør så rundt, krydre enda mer om du ønsker (ettersom krydderet ofte faller av og legger seg i bunn med oljen når man rører rundt). La det så stå i 15min til, og vipps så har du verdens beste ovnsstekte søtpotetbåter!

Liker du søtpotet? 😀

White Backpack

God dag dere! Tirsdagen er igang, og planen for dagen er fortsatt i hodet mitt. Til nå har jeg syklet til jobb, jobbet på SFO og barneskolen, syklet hjem og her sitter jeg nå og blogger. Jeg skal snart få i meg et lite mellommåltid før jeg skal sykle ned til trening, trene en time og sykle hjem igjen. På veien hjem lurer jeg litt på om jeg skal kjøpe noen søtpoteter. Jeg har lyst til å prøve ovnsstekte søtpotetbåter, ettersom det alltid er veldig godt med vanlige poteter. Jeg har smakt søtpotet én gang, og det var jo bare helt fantastisk! Noen som har smakt ovnsstekte søtpotetbåter før?

Her er den supersøte sekken jeg kjøpte på lørdag. Den er fra MONKI, og jeg har siklet etter den etter at jeg så den i København for 2,5uke siden. Den er så casual og passer virkelig til alt. I tillegg er den veldig praktisk når jeg skal sykle slik at jeg slipper å ha vesken dinglenede på den ene siden av rattet. Noe smart jeg også kom på nå er at jeg kan pynte den med nagler. Jeg har litt nagler liggende og det kunne jo faktisk blitt superstilig, eller hva? På den andre siden holder jeg den nok enkel som nå frem til jeg blir lei av det, hehe!

Hva synes du om denne? 😀

My Favorite Jackets

Heihei dere! Da var uka igang etter å ha syklet fram og tilbake til trening, pluss én time BodyPump. I dag var jeg endelig en tur hos tannlegen grunnet tannverket jeg har hatt. Jeg hadde ingen hull, men fikk beskjed om at visdomstennene muligens er på vei ut og derfor presser tennene sammen for å lage mer plass. Akkurat nå kjenner jeg faktisk litt tannverk igjen – arg så irriterende! Jaja, jeg får bare finne frem smertestillende og håpe på at det blir bedre.

Nå kommer høsten, og det betyr at vi endelig kan ta frem jakkene våre igjen. Jakker kan virkelig sette prikken over i’en på et antrekk og gjøre ethvert antrekk litt mer spennende. Nedenfor har jeg samlet mine fem favorittjakker fra skapet mitt for tiden. Jeg har ganske mange jakker og egentlig skulle gjerne alle vært med her, men her er mine absolutt favoritter.

Rosa skinnjakke fra ZARA

Trench Coat fra BIK BOK

Gul dressjakke fra ZARA

Semsket skinnjakke fra NEW YORKER

Bomber jacket fra MONKI

Likte du noen av disse jakkene? 😀

5 ting jeg gleder meg til…

…denne uka!

Da var det nok en gang ny uke, med nye muligheter. Denne uka skjer det litt av hvert, så nedenfor har jeg skrevet en liten liste over de tingene jeg gleder meg alle mest til denne uka! Skal prøve å ikke ha for høye forventninger, men er vel lov til å glede seg litt?

TRENE
Nå starter høst-timeplanen på Fresh Fitness, og jeg gleder meg masse! Det betyr at jeg instruerer i BodyPump to timer i uka, i tillegg til en timeplan med masse andre gruppetimer som jeg liker veldig godt.

SPISE UTE MED JOBBEN
På onsdag skal jeg ut å spise med de på jobben på SFO. Dette fordi ei skal slutte/gå av med pensjon. Håper virkelig at jeg blir bedre kjent med dem, og at det blir en koselig kveld.

BURSDAGEN MIN!
Det jeg gleder meg aller mest til er bursdagen min som er på lørdag! Da blir det fest hos ei venninne noe jeg håper blir supermoro 😀

MØTE LARS IGJEN
På fredag kommer Lars til meg, og selv om det kun er i underkant av to uker siden jeg var med kjæresten er det lenge nok når man binder seg så mye til en person. Helgene med han slår aldri feil, og jeg storkoser meg i hans selskap, derfor skal det bli ekstra koselig å våkne med han på bursdagen min!

BAKE KAKE
Yessddaa, i anledning bursdagen min har jeg tenkt til å bake litt til helga. Jeg skal lage snickerskake og ostekake. Ostekake har jeg laget en del ganger nå, og den blir helt fantastisk hver gang! Snickerskake så jeg derimot bare på at veilederen min i barnehagen laget en gang, men den ble sykt god, så denne må jeg rett og slett bare prøve ut.

Gleder du deg til noe denne uka?

Vaffelsøndag

God kveld dere 😀 I skrivende stund sitter jeg og koser meg med mammas vafler! Dette er virkelig de beste vaflene i verden, og for å prøve å lære meg hvordan disse blir så gode laget jeg de etter mammas beskjeder. For en gangs skyld skal jeg ikke skrive om de “sunne vaflene” eller “sunne pannekakene” mine – her snakker vi masse sukker! Mmh, fysøren, vaffelsøndager er virkelig mine favorittsøndager.

I dag hadde jeg virkelig ikke gjort noe nyttig frem til rundt sekstiden hvor jeg fant ut at jeg skulle trene litt. Så etter å ha glant på mac’en i hele dag fikk jeg trent litt styrke på mage og step. I tillegg fikk jeg prøvd ut Fitfocus sin Økten som forberenner 200 kalorier på under 3 minutter“. Jeg er faktisk veldig glad i sirkeltrening, så denne likte jeg veldig godt, også fordi den både trente styrke og puls. Utrolig enkelt og tar veldig kort tid!

Nå er jeg litt usikker på om jeg skal se på serie eller skype med Lars. Egentlig skulle jeg begynne på Harry Potter-serien (igjen). Det vil si, det er ett år siden sist, men det er som en tradisjon for meg å se alle Harry Potter-filmene hvert år. Haha, noen av dere synes kanskje det er rart, mens dere som elsker Harry Potter som meg, forstår meg nok godt. Uansett begynner det å bli litt seint for det nå siden jeg skal på jobb i morgen. Dere får nyte kvelden deres videre!

Hva har din søndag bestått av? 😀

Fall Wanties

Yesda dere, høsten nærmer seg med stormskritt og for min del gjør det faktisk ingenting! Jeg synes høsten er en koselig tid av året, hvis man ser bort i fra alle regnværsdagene og at det blir tidligere mørkt. Allikevel har jeg bursdag på lørdag, altså helt i starten av høsten, det er halloween og thanksgiving, vakre farger kommer frem og ikke minst er jeg veldig fan av høstmoten! Endelig kan man toppe alle antrekk med en stilig jakke uten å svette igjel.

Jeg har nedenfor samlet noen av de tingene jeg gjerne vil skaffe meg i løpet av høsten. Treningstihhgsten er virkelig fresh og superelsk – samme med regnjakka som også er kjempesøt. I fjor høst kjøpte jeg mine første Adidas Superstar-sko, og i år har jeg lyst på disse med sølvstriper. Dessverre har de dem ikke på noen norske sider som jeg har funnet, men jeg krysser fingrene allikevel! Daisy Dream Parfyme fra Marc Jacbos har jeg ønsket meg lenge, og håper på å få til bursdagen min, mens sminke fra NYX ønsker jeg også å prøve ut; noen som har prøvd det?

Hva ønsker du deg i høst? 😀

Festival Outfit 2016


God kveld alle sammen! Åssen har lørdagen behandlet dere? 😀 Jeg hadde som nevnt i forrige innlegg en veldig koselig og lang morgen med ostesmørbrød og Orange is the new Black. Senere fikset jeg meg opp for å dra ned til Elvefestivalen her i byen. Nå har jeg fått i meg en starbucks, et grillspyd og en belgisk vaffel – mmh fysøren så mye godt det var der! Alt frister jo, men man må nesten begrense seg litt, hehe.

Jakke fra ZARA  –  Skjørt fra H&M  –  Topp fra H&M  –  Sko fra nelly.com

Nå er jeg hjemme igjen for å spise middag med familien, før jeg og Ida skal på kino for å se Bad Moms etterpå. Håper den filmen får opp humøret mitt som er litt bob-bob akkurat nå – har nemlig hørt veldig mye positivt om den filmen, så gleder meg! I det minste følte jeg meg skikkelig bra i dag, haha 😀

Trives du på festivaler?

8 tips til en fin helgemorgen

God morgen dere 😀 I dag kom jeg meg opp ganske tidlig for å være meg i helga. Jeg stod vel opp rundt kvart over ti, og jeg pleier tidligst å stå opp elleve i helgene. Grunnen er nok at jeg kom meg ganske tidlig i seng i går ettersom jeg var så sliten etter uka. Nå føler jeg meg derimot uthvilt og klar for en ny dag! Endelig har jeg en lørdag hvor jeg kan nyte en laaang morgen, og kose meg. Her har jeg skrevet ned 6 tips til en fin og behagelig helgemorgen om du også kan nyte en lang morgen som meg.Sov ut!

Altså jeg tror vi alle kan si oss enig i at det ikke blir noe fin morgen om man står opp trøtt og gretten. Derfor, prøv å sove ut om du ikke skal noe annet.

Start dagen med din favorittfrokost
Ingenting er bedre enn å starte dagen med å spise favorittfrokosten sin. Selv liker jeg best bananpannekaker eller et par brødskiver med ekstra godt pålegg.

Bestem deg for at dagen skal bli fantastisk, og at ingen skal få lov til å ødelegge det
Noen dager kan man ikke gjøre noe med humøret, mens andre kan man faktisk påvirke det litt. Derfor, si til deg selv at uansett hva som skjer eller uansett hvem som prøver å ødelegge dagen din, så skal du ikke la deg knekke.

Bak noe godt
Hvis du liker å lage mat er det jo perfekt å starte dagen med å bake noe. Enten det er brød, rundstykker eller en kake. Ingenting er som å kjenne duften av noe godt på morgenkvisten! I tillegg kan du jo glede de du evt. bor med.


Oppskrift på proteinbananbrød – sunt, enkelt og sykt godt!

Se på film eller serie
Sett på favorittserien din samtidig som du spiser frokost, eller sett på en film du liker!

Planlegg dagen
Om du har mye på skjema for dagen kan det være en idé å skrive en liten liste over hva man skal gjøre så man slipper å bli stressa for å glemme noe.

Les en bok, et magasin eller blogger
Ofte kan det være deilig å starte dagen med å slappe av litt foran PC’en for å lese litt blogger eller sette seg ned med en god bok.

Tren
Ofte kan det være vanskelig å komme seg ut for å trene på morgenen, men det å ta seg en tur ut eller starte dagen med å presse kroppen litt er alltig godt etterpå for de fleste. Da får du en skikkelig pang-start på dagen og mye overskudd resten av dagen.

Hva pleier du å gjøre på lange helgemorgener?

STRIPED PANTS


Heisann dere! Ah, nå er jeg sliten. Dere aner ikke hvor glad jeg er for at er helg, og for en gangs skyld skal jeg faktisk være hjemme denne helgen. Nå tenkte jeg å ta en power-nap, før jeg har treningstime etterpå. Jeg er skikkelig død nå, men heldigvis pleier jeg alltid å kvikne opp og bli i bedre humør etter å ha hatt time – det redder alltid dagen 😀 I helgen er det Elvefestivalen i Drammen, så i morgen skal jeg ta meg en liten tur dit. Dessverre var det ingen interessante artister i år for meg, så det blir bare å kikke rundt i bodene. Derimot skal jeg se Bad Moms på kino i morgen! Det er så mange som har anbefale den, så den må jeg bare få med meg.

Som dere ser kjørte jeg på med stripete bukser i dag. Disse har jeg faktisk hatt i over 3 år. Fortsatt like kule, utenom at de er litt for store og sklir ned hele tiden. Bruker disse buksene svært sjeldent, så derfor holder de seg ganske greit, men merker nå at jeg gjerne skulle hatt et nytt par. Allikevel bruker jeg de som sagt sjeldent, så vet ikke hvor stor nytten er for det. Jakka kjøpte jeg nylig på New Yorker, er den ikke stilig???

Liker du stripete bukser? 😀

SVETTEN RANT!


YEESSS nå er jeg stolt etter å ha fått til en treningsøkt. Kroppen har vært så lite motivert til trening denne uka, og i dag hadde jeg egentlig lagt fra meg tanken på å trene. Men, så skjedde det at søtsuget jeg har hatt hele uken sprakk og jeg spiste noen sjokoladekakebiter. Jeg bryr meg egentlig svært lite om å kose seg med det enten det er i hverdagen eller ei, men akkurat i dag drepte samvittigheten meg, og jeg måtte rett og slett trene litt for å føle meg godt igjen. I tillegg hadde jeg hele kvelden foran meg, så istedenfor å sløse den bort med å bare se på serie tok jeg meg heller en treningsøkt hjemme.


Jeg startet først med å trene 8min mage på en app som heter “Trening”, etterfulgt av å egentlig bare surre rundt for å finne ut hva jeg skulle gjøre. Plutselig kom jeg på at vi har en step-kasse, så jeg tok dermed fram den og trente litt step. Da kunne jeg endelig kjenne at kroppen begynte å jobbe, og svetten begynte å renne. Etter rundt 25min på step-kassa + litt annen småtrening, avsluttet jeg med 10min treningsrockering, hvor kroppen begynte å produsere enda mer svette og jeg kjente at det rant nedover ansiktet. Den følelsen er så digg, eller hva?

Hva liker du å trene hjemme?