Jeg ble mobbet hele barneskolen…

Nå tenkte jeg å dele en ganske personlig historie med dere, ikke for oppmerksomhet eller sympati, men for å dele min historie, fortelle hva mobbing gjorde med meg og kanskje gi et håp til de som står i noe lignende. Dette er ganske tøft å dele, så jeg håper dere respekterer det.

I barnehagen var jeg alltid veldig blid, sjenert, omsorgsfull, snill (nesten dumsnill til tider) og ydmyk. Jeg hadde en veldig bra tid, passet på alle og følte meg verdsatt av de andre barna, i tillegg til at jeg nesten ble sett på som en “ekstra barnehagetante” av de andre som jobbet der fordi jeg tok ansvar og tok i mot alle like godt. Jeg var kanskje litt større enn de andre barna, men det var ikke et problem der. Da jeg startet på barneskolen endret dette seg derimot ganske fort.

Jeg ble tidlig sett på som et lett offer fordi jeg ikke var like frampå som de andre, i tillegg til at jeg var litt større og sa i fra om nesten alt (noe jeg forstår i dag at kanskje kunne være litt irriterende, haha, men jeg ville jo bare passe på). Jeg hadde noen “venner” å være med i friminuttene, men merket vel innerst inne at det ikke var helt “ekte”. Jeg var ofte den første som ble utestengt om det ikke var plass til meg i leken. Jeg husker egentlig veldig, veldig lite fra barneskolen, men de minnene som sitter igjen er for det meste vonde.

Det var spesielt én som var “sjefen” over mobbingen, men flere hang seg på, med glede. Hvis han derimot var borte en dag var det ganske stille. Jeg husker at da jeg kom gående latet folk som at det var jordskjelv fordi jeg var så “tung og stor”, de kalte meg blant annet mount everest, feit, kjempe, rullet med øynene da de så meg og lo av meg. Jeg hatet å komme inn i skolegården, for jeg visste at jeg kom til å få høre ett eller annet dritt i løpet av dagen. I 7.klasse gråt jeg nesten hver dag da jeg kom hjem fra skolen fordi jeg følte meg på feit og stygg. Jeg sa ifra flere ganger i uka til lærerne om ting som hadde skjedd, men lærere gjorde det samme gang etter gang etter gang; snakket med elevene. Ikke vet jeg om de noen gang ga beskjed til hjemmet eller FAKTISK tok tak i det. Jeg hadde heldigvis støttende familie som ba meg drite i det og viste meg omsorg og kjærlighet, noe som gjorde at jeg kunne være meg selv 100% hjemme. Det reddet meg heldigvis veldig mye og jeg er utrolig glad for den støtten jeg fikk fra familien og mine få, gode venninner.

Det var for det meste de voksne som likte meg på skolen ettersom jeg alltid var stille, pliktoppfyllende og ikke gjorde noe galt. Det var selvfølgelig hendelser der jeg også var frekk i kjeften på grunn av aggresjonen min over å ha blitt utestengt, og jeg kunne også si ting tilbake enkelte ganger, men som regel stod jeg bare i det. Jeg hadde oftest lyst til å gjemme meg, gråte eller vise min frustrasjon til mobberne, men jeg kunne ikke vise dem hvordan jeg følte det. Mange vil nok se tilbake på meg som en stille, innadvendt og kanskje en sur/trist person på den tiden, men de aner ikke hvor lyst jeg hadde til å være meg selv, slippe meg løs og smile og le i fellesskap – men jeg turte ikke. Mobberne stoppet meg, men på ungdomsskolen visste jeg at jeg kunne få en delvis ny start.

Jeg bestemte meg for å prøve en ny metode mot mobberne; overse dem helt. Late som de var luft. Det tok søren meg ikke lange stunden før de så og si ga seg helt, for plutselig var det ikke noe spennende å mobbe meg lenger. Jeg fikk litt kommentarer her og der, ble ikke inkludert i den “kule gjengen”, men så lenge jeg slapp å grue meg til skolen var det greit. Gjennom de 3 årene på ungdomsskolen fikk jeg meg min egen lille gjeng, og vi ble sikkert sett på som “outsiderne”, men det gjorde meg overhodet ingenting, for jeg hadde det så bra i den lille gjengen at det brydde meg svært lite etterhvert. Dessverre gikk jeg ikke i klasse med mine bestevenninner på den tiden, så jeg var fortsatt ganske sjenert, men jeg blomstret gradvis oppover og turte blant annet å opptre med sang ved flere anledninger, og på grunn av de positive tilbakemeldingene jeg fikk, gjorde dette meg gradvis mer selvsikker.

Sommeren til første året på videregående opprettet jeg denne bloggen, og med helt ny klasse og skole åpnet mulighetene seg for meg til en helt ny start. Dette vokste jeg også enormt på, og gjennom 2.året på videregående og de to årene mine som lærling har jeg vokst ekstremt mye, fått masse nye venner og bekjentskaper, blitt en helt ny person, fått et godt selvbilde, lært meg å kjenne meg selv og har det egentlig veldig bra. Mobbingen har jeg lagt bak meg for lenge siden, men den gjorde meg helt klart mer rusta og det å se hvor langt jeg har kommet fra den tiden er virkelig en motivasjons-boost. Jeg endret aldri meg selv, selv om jeg kanskje skjulte deler av meg selv hos de jeg var utrygge på. Jeg stod i det, gikk igjennom en veldig tøff periode, men ser nå hvor langt jeg har kommet og hvor mye jeg har vokst og lært av det. Jeg har det faktisk bra med meg selv. Hvis noen har et problem med det, synes jeg faktisk ganske synd på dem, for da må de gå i seg selv og jobbe med å finne sin egen selvsikkerhet. Ikke dytt andre ned for å føle deg selv bedre, det leder ikke til noe godt! Du må finne noe annet som kan få deg til å blomstre; vis kjærlighet og respekt, vær deg selv og ta vare på de som bryr seg om deg.

Tusen takk til alle venninner som hjalp meg gjennom barneskolen, dere vet hvem dere er

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

Kald drikke i 24timer!?

God kveld alle skjønne! Tusen takk for alle fantastiske kommentarer dere legger igjen for tiden, dere er så utrolig søte! Nå tenkte jeg å tipse dere om en fantastisk flaske som visstnok holder drikken din kald i 24 timer, og eventuell varm drikke i 12 timer. Altså hvor sykt perfekt er ikke dette for både skole- og jobbhverdagen, på tur eller når man slapper av og ønsker kald drikke en stund? Jeg synes hvertfall det er helt perfekt, i tillegg til at de har mange forskjellige fine design, og det hjelper jo faktisk litt på motivasjonen til å få i seg nok væske iløpet av en dag!

PS: Ikke sponset produkt! // reklamelink

Sjekk alle CHILLY’S flotte design og utvalg HER! Jeg kjøpte min for like over 300kr og synes virkelig det er verdt det. Flasken brukte ca.1 uke på å komme frem og kom uskadd frem i postkassa. Anfales virkelig! 😀

Har du hørt om disse? 😀

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

Min 20-års bursdagsfeiring!

Heisann dere! Som jeg nevnte i går blir jeg 20år på søndag og i den anledning måtte jeg såklart feire den med alle vennene mine. Jeg inviterte vel til festen allerede en måned før sånn at flest mulig kunne kommet, noe som funket ettersom 22/26 dukket opp. I tillegg elsker jeg å lage istand med litt dilldall så det bestilte jeg masse av på wish.com i god tid, ettersom det er så mye fint og billig der! Som Lars sa så fint rett før festen på lørdag “du er jo dronninga av dilldall”, eller noe i den duren, haha! Litt style må man jo ha over det 😀

Festen ble holdt hos venninna mi, og jeg hadde selvfølgelig klart å glemme batteriet til kameraet hjemme. Heldigvis fikk jeg ei som skulle komme til å plukke det opp hjemme hos meg ellers hadde det jo vært helt krise, haha! Men, på grunn av dette fikk jeg ikke tatt bilder av alt dilldallet før folk kom, så mobilbildene ovenfor er alt jeg har. Det var altså kroner i både sølv, rosa og blå til alle, matchende sugerør og sevietter, oppblåsbare koppholdene i enhjøringer og flamingoer, folieballonger i gris, dinosaur og enhjørninger, i tillegg til et bittelite basseng som stod ute med vann i som man kunne putte drikken sin oppi.

Bildet nedenfor var en av de mange fine gavene jeg fikk. Dette bildet var selvfølgelig veldig personlig ettersom det er en tegning av meg som min gode venninne Ruth har tegnet. Hu er sykt kunstnerisk og en fantastisk tegner/maler, hvis du vil se mer kan du følge henne på instagram: @ruth_helene.

En annen flott gave er selvfølgelig denne felleskjøpet-kjeledressen, haha! Sjekk den a’, helt rå! Denne fikk jeg av to gode kompiser og måtte selvfølgelig bruke resten av tiden jeg åpnet pakker. Hvor mye den kommer i bruk er vel litt usikkert, men herregud, alle trenger vel en felleskjøpet-kjeledress i skapet, uh? HAHA!

Hva gjorde du i helgen? 😀

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

Bursdagsantrekk 2017

Heisann dere, og god søndagskveld! Her kommer da antrekksbildene fra gårsdagens bursdagsfest. I dag er det kun én uke til jeg fyller 20 år, noe som er sykt rart å tenke på! Tror flere kan kjenne seg igjen i at man ofte tenkte “hm, lurer på hva jeg gjør når jeg er 20” da vi for eksempel gikk på barne- eller ungdomsskolen, og der er jeg altså snart. Uansett nøyt jeg virkelig kvelden i denne kjolen i går, og se så fint det blir med båndet man fester selv rundt midjen og knyter bak på ryggen!

Kjolen ble kjøpt på ASOS, og du kan finne den HER.

Litt dilldall under min winged eyeliner sier jeg ikke neitakk til! Her har jeg brukt vippelim og festet “rhinestones” som jeg egentlig bruker på neglene mine. Jeg kommer hvertfall til å bruke det igjen, selv om jeg holdt på å stange hodet i veggen over hvor konsentert jeg måtte være for å få de på riktig, haha!

Likte du kjolen? 🙂

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

Jeg skal i avisa!

God fredagskveld dere, wiii, HELG(!) og i morgen er det duket for å feire 20-årsdagen min som egentlig er neste søndag! Gleder meg supermasse til å samle masse supre mennesker og ha en fin kveld, for dette har jeg gledet meg til en stund nå. Senere i kveld skal jeg ned til venninna mi som vi skal ha bursdagsfesten hos for å dekorere litt – må jo gjøre det litt ekstra fint eller hva? Jeg elsker ihvertfall å gjøre det litt “ekstra” og det er bare å glede seg til bilder for dette blir superfint (håper jeg!).

Så, over til overskriften. Da jeg hadde satt meg på bussen etter skolen på onsdag tok jeg opp mobilen og skrudde på mobildata. Plutselig poppet det opp en melding på facebooksiden til bloggen min – et sted jeg vanligvis aldri får meldinger. Der fikk jeg beskjed fra en journalist fra Drammens Tidende (lokalavisa vår her i Drammen) at hun har fulgt med litt på bloggen min og at hun synes bloggen min viser på en flott måte at man ikke trenger å være syltynn for å følge moten. I tillegg til at jeg er et flott forbilde for andre med former og at hun gjerne ville lage en sak ut av det. Altså, herreguuud jeg har aldri fått en slik mulighet før og ble selvfølgelig superglad samtidig som jeg ble “en smule” stressa, haha! Jeg måtte jo ta denne muligheten ettersom jeg nå har blogget i fire år uten å ha kommet så veldig mye lenger (utenom egen forbedring selvfølgelig), så på mandag skal jeg på et aldri så lite møte med journalisten. Jeg må innrømme at jeg grugleder meg ganske mye, og er nok mer stresset over responsen i ettertid enn selve intervjuet. Men, jeg får bare være meg selv som vanlig og si det jeg mener, så bør det gå fint. Wii så spennende!

Har du vært i avisa før? 😀

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

OUTFIT: Silver Shoes

Heihei, her er litt bilder fra gårsdagens antrekk, og endelig fikk jeg tatt i bruk disse rå sølvskoene jeg kjøpte i Riga på butikken Bershka i våres. Noen vil nok si at de er “litt for sølv”, jeg vil si at det er lite som blir “for mye” for meg, haha! Jeg er hvertfall helt forelsket i dem, og selv om kanskje ikke alle andre liker dem bryr jeg meg svært lite om det. Denne hvite skinnjakka er også kjøpt i samme butikk, dog i London,og den er jeg også helt forelsket i! Dere aner ikke hvor lenge jeg lette etter den pefekte hvite jakka før jeg kom over denne – yes, love it!

Nå har jeg vært på skolen i fire dager og jeg kjenner at det er deilig å kunne gjøre noe annet enn å jobbe, selv om skolen også åpenbart er litt jobb. Til nå har vi ikke kommet skikkelig i gang, men etter en kartleggingsprøve i matte i dag tror jeg de aller fleste kan si seg enig i at året med matte mildt sagt kan bli spennende. Flere i klassen, inkludert meg selv satt og lo og ristet på hodet over hvor tragisk lite vi kunne svare på. Håper virkelig det kommer raskt tilbake når vi begynner å jobbe med det igjen neste uke.

Er du glad i matte?

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

Tre nye, gamle mummikopper!

Wiii, gjett hvem som har fått tidlig bursdagsgave? Meg! Så, for en liten stund tilbake ble jeg medlem av et par mummikopper-sider på facebook hvor både ubrukte og brukte kopper kommer opp til salgs. Da ofte kopper som har gått ut av produksjon. Jeg er veldig glad for å ha funnet disse gruppene, men på den andre siden må jeg virkelig spare penger nå, da jeg har veldig liten inntekt nå som jeg går på skole og kún jobber én-to timer i uka på Fresh Fitness. Disse har jeg derimot fått betalt av pappa som tidlig bursdagsgave, noe jeg er superglad for – se så fine da; perfekt inn i samlingen min!

Facebooksidene hvor du kan kjøpe/selge/bytte mummiting finner du HER og HER.


SNUSMUMRIKKEN – gikk ut av produksjon i 2014

Disse kommer perfekt inn i samligen min blant de andre 26 koppene i skapet. På tide å stoppe sa du? Haha, hvis noen av dere andre samler på ting vet dere hvor vanskelig det er å stoppe når man først begynner. Det er jo virkelig moro å samle på noe, og selvom jeg åpenbart ikke trenger 30 ulike mummikopper i hus er de jo så fine, og jeg føler faktisk at det er verdt å bruke litt penger på! Kanskje litt rart, men vet det er flere der ute som kjenner seg igjen, hehe 😀

SE OVERSIKT OVER ALLE MUMMIKOPPER HER!


MUMMIMAMMA MED BÆRgikk ut av produksjon i 2013


SEILTUR – gikk ut av produksjon i 2014

Hva synes du om koppene?

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

#mummikopper #mummi #kopper #snusmumrikken #mummimamma #seiltur #mummidalen #mummin

Slik var min første skoledag!

Ajajaj, hei alle sammen! Da var første skoledag overstått, og det føles helt utrolig rart ut å skulle gå på skole i ett år nå som jeg har jobbet i to år, noe jeg ikke tror jeg er alene om, ettersom de fleste andre i klassen også har vært noen år i jobb. I dag fikk vi ihvertfall møte lærerne, vi fikk tildelt timeplanen (som forresten tilsier at vi har fri på mandager, hehe, klager ikke!), 10 timer norsk i uka (ugh, haha), i tillegg til matte, historie og naturfag jevnt fordelt utover timeplanen. Jepp, så nå er jeg bare veldig spent på å komme i gang og håper virkelig at jeg klarer å gjennomføre året med karaktermålene mine!

Klassen virker også veldig grei, og jeg gleder meg masse til å bli bedre kjent med flere av dem! Flere av ansiktene er allerede kjent, men det er kun 4 av 31 stykker jeg faktisk kjenner, så selvom jeg allerede har ei veldig god venninne der håper jeg på litt nye vennskap også 😀 Haha, føler meg nesten som en liten unge ettersom jeg er så spent på hvordan dette året skal gå, men det må vel være lov å ha litt sommerfugler i magen? Jaja, nå skal jeg slappe av med The Voice på TV’en og planlegge uka litt, håper dere også har hatt en fin mandag og får en fin uke videre!♥

Hvordan har din start på uka vært? 😀

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

Slik organiserer jeg 105 neglelakker!

Heisann dere! I dag tenkte jeg å vise dere hvordan jeg organiserer mine 105 neglelakkflasker! Haha, herregud hvordan ble det så mange??? Uansett er det veldig fint å skaffe litt orden når man har så mye av en ting. Frem til nå har de stått ganske organisert i denne hylla, men nå som jeg har skaffet meg disse to med 6 “trappetrinn” har jeg enda mer oversikt og kan lettere velge ut en farge å lakke neglene i. Som dere ser har jeg også organisert dem etter farge noe som også er ganske smart, eller hva? Disse organiseringssystemene kan også brukes til sminke eller evt. andre ting.

ORGANISERINGSOPPSETT KAN KJØPES HER!
Kan også kjøpes med 2, 3, 4, 5 eller 7 “trappetrinn”. 

Hvis noen av dere er interessert i å se flere neglelakkdesign her på bloggen så er det bare å rope ut. Det er ikke så veldig ofte jeg lakker neglene, men jeg håper på å få mer tid og inspirasjon til det fremover, ettersom det er en ting jeg ønsker å bli enda flinkere til og liker å holde på med 😀

Liker du neglelakk? 😀

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!

Da var det over…


Jeg kan ikke tro at det allerede er over. Disse to årene har gått så utrolig fort og jeg vet ikke om jeg skal være superglad eller lei meg, men stort sett tror jeg at jeg er ganske lettet og glad for å være ferdig med lærlingstiden. Det var dog trist å dra fra mine kollegaer på SFO i går, men forhåpentligvis får jeg tid til å besøke dem litt! I går var det nemlig siste dagen min som lærling etter to år i jobb i barnehage, SFO og barneskole. Det har virkelig vært en berg- og dalbane med mye opp- og nedturer. Jeg har blitt mye mer kjent med meg selv; mye mer sosial, ansvarsfull, tålmodig og også lært hva jeg ikke ønsker å holde på med her i livet. Jeg har også lært meg litt bedre å kjenne hva slags person jeg ønsker å være og blitt mye mer sikker på meg selv. Allikevel har jeg ikke bare hatt gode stunder i denne lærlingsperioden, men “what doesn’t kill you makes you stronger”, uh?

Men når alt kommer til alt; I’M FREE! Slutt på å ha ansvar for 100 andre enn meg selv, slutt på konstant høy lyd i flere timer og slutt på å jobbe med noe jeg ikke har så veldig stor interesse for. Det er ikke så veldig gøy å ikke glede seg til jobb, men på den andre siden har alle mine kollegaer gjort det mye lettere, og det jeg sykt takknemlig for! Uten dem vet jeg faktisk ikke om jeg hadde klart dette siste året som lærling på SFO og skole. Det første året i barnehage presset jeg meg igjennom stort sett hele tiden, og det ligger svært lite gode minner fra den tiden, dessverre… Men, nå er det ut på nye eventyr og til mandag starter jeg på påbygg på videregående og tar med meg studiekompetanse! Så spennende og litt skummelt å starte på skole igjen… Nå blir det hvertfall farvel til å nesten kjøpe hva enn jeg har lyst på og faktisk begynne å tenke på hvor mye jeg bruker #studentlife.

FØLG MEG:  ⇒Facebook HER!  //  ⇒Instagram HER!